top of page
Εικόνα συγγραφέαΓαρυφαλλιά Γανωτοπούλου

Δροσερό καλοκαιρινό τσάι








Ψάχνεις να βρεις για  να πιεις κάτι δροσερό, εύγευστο, ευεργετικό και με μηδέν θερμίδες και δεν μπορείς να βρεις; 

Για χρόνια αντιμετώπιζα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και αποφάσισα να δημιουργήσω τα δικά μου βοτανικά ροφήματα ικανοποιώντας τις ανάγκες του ουρανίσκου μου αλλά και της ψυχικής μου διάθεσης, ενισχύοντας την ενέργεια του σώματός μου.


Σου έχω ετοιμάσει μία καταπληκτική συνταγή τσαγιού χρησιμοποιώντας βιολογικά βότανα, της Ευωδίας μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης και το δικό μου πράσινο τσάι του Πηλίου 




Τα βότανα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το μελισσόχορτο το οποίο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, κατευναστικές, αντιβακτηριδιακές και απωθητικές ιδιότητες του. Το χρησιμοποιούμε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με άλλα βότανα, είτε για να ενισχύσουμε τις ιδιότητές του, είτε για να ενισχύσουμε τη γεύση  και το άρωμά τους. Βοηθάει στη θεραπεία του γαστρεντερικού σωλήνα του νευρικού συστήματος του ήπατος και της χολής. 


Το επόμενο βότανα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η λουίζα ή αλλιώς λεμονόχορτο. Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδες, διουρητικές, αντιβακτηριδιακές και εντομοαπωθητικές ιδιότητές του. 

Βοηθάει στην θεραπεία του γαστρεντερικού συστήματος, στην εξισορρόπηση των γυναικολογικών ορμονών, προάγει την  χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και ως απωθητικό εντόμων. Η λεμονάτη γεύση του είναι χαρακτηριστική γι' αυτό και χρησιμοποιείται πάρα πολύ στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. 


Το πράσινο τσάι του Πηλίου  συμπληρώνει την  συνταγή μας. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα το πράσινο τσάι, είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές ουσίες, βοηθά  στην καύση του λίπους, ενισχύει την καρδιά, βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό για τις θεραπείες λοιμώξεων του αναπνευστικού και βέβαια αποπνέει τον αέρα του Πηλίου σε κάθε φλιτζάνι τσαγιού. 


Δοσολογία 

Για ένα φλυτζάνι  τσαγιού χρησιμοποιούμε 1 κουταλάκι του γλυκού από κάθε βότανο, το τοποθετούμε μέσα στη υφασμάτινο φίλτρο  τσαγιού μας από οργανικό βαμβακερό ύφασμα. 

Βράζουμε το νερό και απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας, τοποθετούμε μέσα του το φίλτρο του τσαγιού με τα βότανα και το αφήνουμε για 5 έως 7 λεπτά  να  σταθεί για να πάρουμε το έγχυμα των βοτάνων. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες λεμονιού για να ενισχύσουμε την γεύση. 


Μπορούμε να γλυκάνουμε με όποιο γλυκαντικό θέλουμε εμείς όμως εδώ προτείνουμε το μέλι από άνθη λεβάντας από την Ευωδία, για να δώσουμε μία έξτρα αρωματική νότα  στο τσάι μας. 

Απολαμβάνουμε κρύο ή ζεστό.

Μπορείς να φτιάξεις μία μεγάλη ποσότητα τσαγιού και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο για 24 ώρες. Θα σε γλιτώσει  από κόπο και χρόνο.

Είναι μία εξαιρετική ιδέα για κέρασμα σε καλεσμένους. 

Καλή σας απόλαυση


Δες το video παρασκευής του τσqγιού στο κανmqλi μας στο you Tybe https://youtu.be/e6UVBpklx7c



Λίγα λόγια για την Ευωδία 

Η Βησσαρία και ο Ντίνος μαζί με τα παιδιά τους Χρήστο και Γιάννη είναι αγρότες από την Καρδίτσα και το όμορφο Μελισσοχώρι! Παράγουν με βιολογικό τρόπο βότανα, αιθέρια έλαια και μέλι. Όλες τους οι  εργασίες γίνονται με τα χέρια, με σεβασμό στα φυτά και το περιβάλλον. Η αποξήρανση των βοτάνων γίνεται με φυσικό τρόπο και η παραγωγή των αιθέρων ελαίων χωρίς μηχανική υποστήριξη, οι  μέλισσες χρησιμοποιούνται για την επικονίαση των φυτών και η συλλογή του μελιού γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς την φυσική βιωσιμότητα του σμήνους. Ευτυχώς ανήκουν στους αγρότες που έπαθαν τη  λιγότερη ζημιά με της καιρικές καταστροφές του Daniel και Elias, μία και τα χωράφια τους βρίσκονται σε πλαγιές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Μπορείς να δεις την ιστοσελίδα τους https://www.evodiaherbsoil.com/



11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page