top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΓαρυφαλλιά Γανωτοπούλου

Χριστουγεννιάτικο τσάι



Η αγαπημένη γιορτή όλου του κόσμου έφτασε!

Χριστούγεννα γεμάτα αρώματα, ζεστή θαλπωρή, και αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα!


Τι θα πιεις; Τι θα προσφέρεις στους αγαπημένους σου;


Μα τι άλλο από ένα αφέψημα  βοτάνων και αρωματικών.



Πάμε να δούμε τη συνταγή γιατί ξέρω ότι τη λαχταράς πολύ.


  • 100 γρ. πράσινο τσάι 

  • 100 γρ. Λουίζα

  • 100γρ. Άγριο τσάι του βουνού

  • 2 κουταλιές της σούπας ιβίσκο

  • 1 κ. σ. γαρύφαλλο κοπανισμένο

  • 1 κ.σ. αστεροειδή γλυκάνισο κοπανισμένο

  • 2 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης σε μικρά κομμάτια

  • 2 κ.σ. φλούδες αποξηραμένο πορτοκαλιού

  • 2 κ.σ. κακουλέ κοπανισμένο

  • 1 κ.σ. ροζ πιπέρι



Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ανακατέψετε τα καλά και χρησιμοποιήστε 2 κουταλάκια του γλυκού για κάθε ένα μεγάλο φλυτζάνι τσαγιού.


Πρόταση σερβιρίσματος

  • Μπορείτε να προσθέσετε το γλυκαντικό της αρεσκεία σας.

  • Προσθέτοντας 30 γραμμάρια κονιάκ ή άλλο ποτό ή λικέρ που σας αρέσει μπορεί να δώσει μία ξεχωριστή γεύση και να απογειώσει τη στιγμή.


Προσοχή!

Ο Ιβίσκος έχει μία υπόξινη γεύση, εάν δεν σας αρέσει μπορείτε να μην το εντάξετε στη συνταγή άλλωστε μπαίνει για να αποδώσει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα


Extra tip 

  1. Για να μην κάθεσαι να τα κοπανάς στο γουδί μπορείς να βάλεις όλα τα υλικά στο μίξερ και να τα αλέσεις, να γίνουν μικρά κομματάκια έτσι ώστε κάθε κουταλιά να περιέχει από όλα τα υλικά.

  2. Γέμισε όλα τα υφασμάτινα φίλτρα σου, τοποθέτησέ τα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και όταν θέλεις να φύγεις και να πάρεις ένα μαζί σου τύριξέ το σε ένα και κερομάντηλο. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις χρόνο και κόπο  που θα σου απομείνει για να απολαύσεις το τσάι σου!





14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page